Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..


Αλλ' Αμύνωμεν! Και συνδιασώσωμεν, ει και μη πάντα, αλλ' όσα γε έξεστι!
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, κάνουμε το Χρέος μας: Αμυνόμαστε! Και το Χρέος απέναντι στην φυσική και πνευματική Πατρίδα - Εστία είναι αδίδακτο! Δεν χρειάζεται να μας το διδάξει κανένας: Το υπαγορεύει με πύρινα λόγια η Ελληνική Ψυχή μας! Κι έτσι θα διασώσουμε από κοινού, αν όχι τα πάντα, τουλάχιστον όσα είναι δυνατόν! Όπως έγινε τόσες και τόσες φορές...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ελλάδα το καλύτερο σινεμά του κόσμου

Πρώτο σε λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου το Σινέ Θησείο, ο θερινός κινηματογράφος στην οδό Αποστόλου Παύλου।










ΠΗΓΗ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Επερχομενος Ρωσοτουρκικος πολεμος...


----------------------------------------------------------------------------------------
Του Νίκου Χιδίρογλου – Εφημερίδα: “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ – ΣΕΛ.4 – 11/01/2011


Για ρωσοτουρκικό πόλεμο με full εμπλοκή της Ελλάδας, μιλάει η ευρείας κυκλοφορίας ρωσι­κή εφημερίδα “Πράβδα”, έντυπο που, εκφράζει καθ’ όλα το κατεστημένο του Κρεμλίνου! Σύμφω­να με τους Ρώσους συναδέλφους, απία της σύ­γκρουσης θα είναι τα θέματα της Μαύρης θάλασ­σας (μέσω της οποίας η Τουρκία παίρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία)

Φυσικά, το δημοσίευμα απο­τελεί μια πρώτη ένδειξη της δυσαρέσκειας στη ρωσική κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο η Αγκυρα κινείται στην περιοχή, ώστε να “μεγιστο­ποιήσει” την επιρροή της… Επίσης, ιδιαίτερα ανή­συχη δείχνει η Μόσχα για τον πολύ επιθετικό τρό­πο με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενερ­γειακά τους συμφέροντα. Και αυτό παρά τις διμε­ρείς συμφωνίες για αγωγούς, που σημειωτέον, οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται, ότι η Τουρκία, κατά την πάγια τακτική της, δεν θα τηρήσει.

Όλα αυτά εκ μέρους των Ρώσων αποτελούν έκ­πληξη, δεδομένου το ότι στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Άγκυρα τήρησε φιλο-ρωσική στάση (δεν άφησε δύο αμερικανικά πλοία με “ανθρωπιστική βοήθεια” να περάσουν τα Στενά). Επίσης, τον Μάρτιο του 2006, η Άκυρα δεν έδωσε άδεια στο NATO (!!!) να διεξάγει την ανπτρομοκρατική άσκηση με την επωνυμία Operation Active Endeavor, στα νερά της Μαύρης θάλασσας.

Κακός χαμός… προβλέπεται!

Η ρωσική εφημερίδα προβλέπει… κακό χαμό.

Θερμά επεισόδια των Τούρκων με τη Βουλγαρία (κάτι που δεν αποκλείεται, δεδομένης της αντιτουρκικής στάσης του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ), αλλά και την Ελλάδα (αυτά γράφτηκαν πριν α­πό τα “σιρόπια” στο Ερζερούμ), εξαιτίας μάλιστα των οποίων θα παρέμβει η Ρωσία! Επίσης, μαθαίνουμε για πόλεμο Τουρκίας-Ισραήλ, (σενάριο το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία, οι οποίοι πιέ­ζουν και για νέα ανθρωπιστική αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας), στο Λίβανο, με εμπλοκή της Συρίας. Σενά­ρια πολέμου… Μέσα στη σύγκρουση μπαίνει και η Συ­ρία, με την οποία η Τουρκία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης. Φυσικά, οι Ρώσοι δεν εξαιρούν από την γενικότερη ανάφλεξη που προβλέπουν, την Κύπρο.

Μαύρο έτος το 2011.

Είναι αληθές ότι ο Βλαντιμίρ Πούπν θεωρεί και απο­καλεί το 2011, “μαύρο έτος”. Και αυτό, γιατί εκτός α­πό τα παραπάνω, προβλέπει εμφύλιο πόλεμο και ε­ξεγέρσεις στις ΗΠΑ (φαίνεται να πέφτει μέσα, λαμ­βανομένου υπόψη του αιματηρού συμβάντος οτην Αριζόνα, που σηματοδοτεί και τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων), αλλά και την ανεξαρτητοποίηση… του Τέξας! Φυσικά, ιδιαίτερα ε­πισφαλής ακούγεται η ρωσική πρόβλεψη (ή ευσεβής πόθος…) για οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώ­ρας και του ιδιαίτερα χαμηλού κόστους εκεί, της βιομηχανικής παραγωγής.

Την ίδια ώρα που η “Πράβντα” εκφράζει τις ανησυχί­ες της για την πολιτική της Άγκυρας, δεν παύει να προβάλλει το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915 και να υπενθυμίζει την πολύ στενή σχέση της Μόσχας, με το Ερεβαν, ενώ σε άλ­λες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι των Αρμενίων, για ενδεχόμενη απώλεια εδα­φών. Εδώ, είναι σαφής η ανησυχία για τον θύ­λακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει μονο­μερώς ανακηρύξει την ανεξαρτησία του. Φυσι­κά, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την έκ­βαση των εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου, στην Τουρκία.

Επανερχόμαστε στο παρελθόν;

“Δεν έχουμε μια πολιτική έναντι της Ρωσίας. Κάνουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέ­ει ο πρεσβευτής Ιγκνάτιεφ”, δήλωναν οι αξιω­ματούχοι της Υψηλής Πύλης τον 19ο αιώνα. Με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιζαν την “αρκούδα” τότε οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι τα συμφέ­ροντα τους στον Καύκασο (όπου υπάρχουν τουρκογενείς πληθυσμοί και κράτη) συγκρούο­νται με εκείνα της Ρωσίας. Σημειωτέον: εκεί, θα είναι άλλο ένα πεδίο σύγκρουσης Χριστιανοσύ­νης και Ισλάμ… Η κατάσταση στην Τσετσενία, όπου στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκαν κατά της Ρωσίας οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, εξοπλίζοντας τους ισλαμιστές αντάρτες, μιλά από μόνη της.

Αυτή τη φορά, η νεο-οθωμανική προσέγγιση των Ερντογάν & Νταβούτογλου, δείχνει να υπονομεύει και μάλιστα βραχυπρόθεσμα την προ­σέγγιση Μόσχας-Άγκυρας, που είχε τροχιοδρομηθεί τον τελευταίο.

Δείτε και κρατήστε το θυμό σας

Δείτε τη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι... κάθε πέρυσι και καλύτερα..........


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στηρίξτε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μικρομάγαζα της γειτονιάς σας

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ........ Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο:

στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα !!!! και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το '60 !!!
Καιρός και εμείς να κάνουμε κάτι.
Κατ' αρχήν : στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. Κάτι καλό θα έχουν και αυτά!!! Γιατί όταν θα τα χρειαστείτε, δεν θα υπάρχουν πιά... Ενα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN....μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς.
Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς !!! (π.χ.Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά !!!)
προτιμάμε Ελληνικά προιόντα-το χρήμα να μένει στην Ελλάδα και να κάνει κύκλο εδώ και όχι μέσω της τσέπης κάποιου ξένου επιχειρηματία.
Σοκολάτες ΙΟΝ, αναψυκτικά Φλώρινα και ΕΨΑ: Ελληνικώτατα & εξαιρετικά.

Η COCA COLA, η PEPSICO και η jacobs-Παυλίδης δε θα φτωχύνουν !!! Εντάξει, έχουν και Ελληνες εργαζόμενους, αλλά τα έσοδά των ξένων ετειρειών δεν θα μηδενιστούν κιόλας !!!

Ο επώνυμος καφές φίλτρου της jacobs στην Ολλανδία πωλείται στη μισή τιμή ..... μία συσκευασία φίλτρων καφέ (100 τεμ) κάνει 75 λεπτά και όχι πάνω από 2 ευρώ.. γι' αυτό αγοράστε καφέ φρεσκοκομένο από την κάβα της γειτονιάς... ακόμα και χωρίς την ακριβή γεύση, θα είναι πιο φρέσκος!!!
"Τιμωρείστε" ακόμα και τα ακριβά Ελληνικά προιόντα: το γιαουρτάκι της ΦΑΓΕ στην Ολλανδία πωλείται προς 80 λεπτα! Στην Ελλάδα έχει περάσει από χρόνια το 1 ευρώ. Μπορείτε και χωρίς αυτά... τώρα αν πέσει η τιμή του, βλέπουμε !!!

ΑΠΟΡΩ: Πόσο καλύτερο είναι το γάλα της ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου (στο χάρτινο κουτί) και στοιχίζει 1,15 ευρώ, ενώ το ΑΓΝΟ έχει μόλις 1,09 ????

ΟΚ, το γάλα του LIDL έχει λιγώτερο από ευρώ το λίτρο και λέει ότι είναι Ελληνικό, καποια ξένα προιόντα είναι ίσως και λιγο καλύτερα, αλλά είπαμε: το χρήμα να μένει στην Ελλάδα !!!
Ας οργανωθούμε: ενημερώστε φιλους και γνωστούς για ευκαιρίες!

Στα ψώνια, τη βενζίνη, το γάλα, το ψωμί. Επιτέλους, φτιάξτε για πρώτη φορά μόνοι σας ένα κεικ ή τιμείστε το ζαχαροπλαστείο της γωνίας (φρεσκώτατο σχεδόν πάντα) και μην το πάρετε έτοιμο στο super market από μία γερμανική πολυεθνική ....
Κυνηγείστε ποιότητα και καλή τιμή. Το δικαιούστε και το αξίζετε. Δεν σας κάνουν χάρη !!!
Η κρίση το απαιτεί : ενωμένοι μπορούμε καλύτερα !!!

ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ....

ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ...

Απογοητευμένος και προδομένος.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΑ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΟΥΛΑΓΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΜΑΣΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ.
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΗ ΠΙΣΩ?
Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ Η Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Η ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αφήνει αιχμές τόσο κατά του Γ.Παπανδρέου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση γιατί νιώθει «απογοητευμένος και προδομένος».

«Απογοητευμένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισμοί πολλών στελεχών για την 'επόμενη ημέρα'. Λες και ο λαός ενδιαφέρεται γι' αυτό. Προδομένος γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι εδώ και δύο χρόνια έχει επανειλημμένως επισημάνει το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «λανθασμένες επιλογές, φοβικά σύνδρομα και η επιλογή ενός αδύναμου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα».

Επίσης, υποστηρίζει ότι η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί «την ταφόπλακα κάθε ελπίδας του ελληνικού λαού καθώς πέρα και έξω από τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση απλά να παρατείνουν το μαρτύριο των πολιτών αυτής της χώρας».

Ολόκληρη η επιστολή του Γ.Παναγιωτακόπουλου

Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΙΦΑΔΩΝ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ



Κάθε φορά, που νιφάδες χιονιού πέφτουν από τον ουρανό, εκτυλίσσεται μια υπέροχη φαντασμαγορία γεωμετρικών σχημάτων μή διακριτή όμως, από το ανθρώπινο μάτι. Αν όμως κάποιος μεγενθύνει τις νιφάδες σε ένα μικροσκόπιο θα διαπιστώσει, ότι εκεί κρύβεται ένας ολόκληρος γεωμετρικός κόσμος.




Όπως κάθε τι στη φύση είναι μοναδικό, έτσι μοναδικές είναι και οι νιφάδες τού χιονιού. Κάθε μια έχει τη δική της προσωπικότητα. Δεν υπάρχουν δύο ακριβώς ίδιες νιφάδες ούτε έχουν ποτέ υπάρξει στα δισεκατομμύρια χρόνων ζωής τής Γής.

Κάθε νιφάδα περνάει τη δική της οδύσσεια ανάλογα με τις θερμοκρασίες και την υγρασία, που συναντάει στη διαδρομή της προς τη Γη, όπως την παίρνει ο αέρας, η οποία είναι διαφορετική απ΄ όλων των υπολοίπων και από αυτήν εξαρτάται το σχήμα της.

Η ζωή μιας νιφάδας χιονιού ξεκινάει από τούς υδρατμούς. Η εξάτμιση των ωκεανών, των λιμνών, των ποταμών, η διαπνοή των φυτών, ακόμα και η ανάσα μας κάθε φορά που εκπνέουμε, δημιουργούν υδρατμούς στον αέρα.

Το χειμώνα, τα σύννεφα -συμπυκνώσεις σταγονιδίων νερού, που αιωρούνται- αρχίζουν και παγώνουν σταδιακά από τους -10 βαθμούς περίπου. Δεν παγώνουν όλα τα σταγονίδια ταυτόχρονα.


Αν ένα συγκεκριμένο σταγονίδιο παγώσει, γίνεται ένα μικρό σωματίδιο πάγου, που περιβάλλεται από τα υπόλοιπα υγρά σταγονίδια τού νερού στο σύννεφο. Ο πάγος μεγαλώνει, καθώς οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στην επιφάνειά του. Η διαδικασία αυτή σχηματίζει τις νιφάδες τού χιονιού.



Οι νιφάδες τού χιονιού δεν είναι παγωμένες σταγόνες βροχής. Μερικές φορές, οι σταγόνες βροχής παγώνουν καθώς πέφτουν, αλλά αυτό λέγεται χιονόνερο. Τα σωματίδια τού χιονόνερου δεν παρουσιάζουν τις περίτεχνες συμμετρικές διαμορφώσεις των κρυστάλλων τού χιονιού. Οι κρύσταλλοι τού χιονιού σχηματίζονται, όταν οι υδρατμοί συμπυκνώνονται άμεσα σε πάγο, κάτι που συμβαίνει στα σύννεφα. Τα σχέδια προκύπτουν, καθώς οι κρύσταλλοι αυξάνονται.



Η μελέτη των ατόμων τής ύλης συμβάδιζε στη σκέψη τού Δημόκριτου με τη μελέτη τής ανθρώπινης ατομικότητας, τής υποκειμενικής συμπεριφοράς και τής προσωπικής συνείδησης. Κεντρικός άξονάς της η έλλογη ελευθερία τού ατόμου μέσω τής εναρμόνισής του με τους νόμους τού Σύμπαντος.

Όπως δεν υπάρχουν δυο νιφάδες χιονιού ίδιες, δεν υπάρχουν δυο άνθρωποι ίδιοι, δυο πέτρες ίδιες κ.λπ.. Κάθε τι στο Σύμπαν έχει την ατομικότητά του.

Αν και η φιλοσοφία τού Δημόκριτου ήταν πλήρης, αφορούσε δηλαδή και στην ανθρώπινη ψυχολογία και ηθική, έγινε γνωστός ως «φυσικός φιλόσοφος», κι αυτό γιατί η επέκταση τής «ατομικής θεωρίας» στην κοινωνία θα αποτελούσε επικίνδυνη εξέλιξη για το μαζισμό τού εξουσιαστικού πνεύματος.



Η πιο βασική μορφή των νιφάδων είναι το εξαγωνικό πρίσμα. Τα μόρια τού νερού στους κρυστάλλους τού πάγου σχηματίζουν εξαγωνικό πλέγμα, όπως φαίνεται στα αριστερά. Κάθε κόκκινη μπάλα αντιπροσωπεύει ένα άτομο οξυγόνου, ενώ οι γκρι ράβδοι αντιπροσωπεύουν άτομα υδρογόνου. Υπάρχουν δύο υδρογόνα για κάθε οξυγόνο (Η2Ο).














Μορφολογικό διάγραμμα με τα διάφορα σχήματα των κρυστάλλων κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Η εξαγωνική συμμετρία των κρυστάλλων χιονιού προέρχεται από την αντίστοιχη συμμετρία τού κρυσταλλικού πλέγματος τού πάγου। Τα σχέδιά τους εξαρτώνται από τη θερμοκρασία και την υγρασία, που συναντούν οι νιφάδες στην ατομική πορεία τής καθεμίας τους προς τη Γη।

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2589

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες: Θεόδωρος Πάγκαλος...



Ένας αναγνώστης μας βάζει ένα Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες...

Θεόδωρος Πάγκαλος...
Σεπτέμβριος 2010 Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ + Σύζυγος Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ = 847.170,27 ευρώ ( για του λόγου το αληθές - http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595128 )

Έχει Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ + Σύζυγος Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ = 32.862,35 ευρώ και δηλώνει τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι δεν έχει αγοράσει ακίνητα αλλά είναι κληρονομιά και ότι δεν έχει 7.500 ευρώ για το χαράτσι ( για τους δύσπιστους - http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=148874 )

Να βρεθούν:
α) Πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα του 2010 και δεν του έμεινε τίποτα για το χαράτσι
β) Πως είναι δυνατόν να μην αγοράζει ακίνητα, να βγάζει μαζί με τη γυναίκα του κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο το χρόνο και παρόλα αυτά να του περισσεύουν μόνο 33 χιλιάδες

Δίνονται σαν δεδομένα:
1) Ότι οι Έλληνες τα τρώνε μαζί του
2) Ότι οι Έλληνες είναι είτε Κομουνιστές, είτε Φασίστες, είτε Μαλάκες

[Υπόδειξη: Πάρτε σαν δεδομένο ότι τρώτε κουτόχορτο]

Χρήστος Α

Γεώργιος Ταρσούδης, ο Έλληνας φωτογράφος της Σελήνης

Αποθανατίζει τις απόκρυφες "γωνιές" των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και οι φωτογραφίες του γίνονται αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων της NASA.
Ο λόγος για τον κ.Γιώργο Ταρσούδη από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία τα τελευταία οκτώ χρόνια και έχει λάβει ....

διακρίσεις για τουλάχιστον 47 απεικονίσεις γεωλογικών σχηματισμών στην επιφάνεια της Σελήνης, ενώ έχει κατακτήσει και την τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό "Αστρονόμος φωτογράφος της χρονιάς" για το 2011, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Βασιλικό Μουσείο του Γκρίνουιτς στη Βρετανία.

Γεννήθηκε το 1970 στη Βασιλεία της Ελβετίας, αλλά ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα. Μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν ήξερε και πολλές ελληνικές λέξεις, καθώς ελληνικό σχολείο στη Βασιλεία δεν υπήρχε. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, απ όπου κατάγονται οι γονείς του.
Το 1989 πέρασε στο τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων στο ΤΕΙ Αθηνών και μέχρι να διοριστεί, εξάσκησε την τέχνη του λευκοσιδηρουργού, που την είχε μάθει από τον παππού του και τον πατέρα του, έως τον Δεκέμβριο του 2003.
Έπειτα διορίσθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,στο Τμήμα Ιατρικής, με την ειδικότητα του Μηχανολόγου Ιατρικών Μηχανημάτων. όπου εργάζεται έως σήμερα.
"Στην Ελλάδα, αν και μικρή χώρα, υπάρχουν πολλοί καλοί αστροφωτογράφοι με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις.
Μάλιστα, ο καθένας ειδικεύεται και σε διαφορετικό είδος αστρονομικής φωτογράφησης. Εγώ ασχολούμαι συστηματικά με τη μορφολογία της Σελήνης και μελετώ γεωλογικούς σχηματισμούς στην επιφάνειά της, που δεν έχουν ακόμη πάρει όνομα ή δεν έχουν επισημανθεί, ενώ παράλληλα καταγράφω θόλους και παλαιά ηφαίστεια", λέει στον "Ε.Τ.".

Πολλές από τις 47 βραβευμένες αστροφωτογραφίες ως "Lunar Photo of the Day" (LPOD) του Έλληνα ερασιτέχνη έχουν αναλυθεί από διάσημους καθηγητές, όπως τον κ.Τσακ Γουντ, που έχει εργαστεί σε πολλά προγράμματα της NASA, καθώς θεωρείται από τους καλύτερους επιστήμονες σε θέματα σχετικά με τη γεωλογία της Σελήνης παγκοσμίως.
Παν. Μαυραγάνης

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ωδή στη Χαρά από 10000 Ιάπωνες- Μάθημα!!!

Εκπληκτική εκτέλεση Μπετόβεν από 10.000 Ιάπωνες! Ένα ολόκληρο στάδιο με 10.000 Ιάπωνες καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής να εκτελούν φημισμένο έργο του μεγάλου μουσικού Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, δεν είναι ένα θέαμα το οποίο μπορεί να παρακολουθήσουν εύκολα όχι μόνο οι λάτρεις της κλασικής μουσικής, αλλά και όσοι μέσα από τη μουσική διακρίνουν στοιχεία του χαρακτήρα ενός λαού.

Από μουσικής απόψεως, το να συντονίσει κανείς έναν τόσο μεγάλο αριθμό μουσικών και να εκτελέσει έργα υψηλών μουσικών απαιτήσεων όπως η ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν, δεν είναι ασφαλώς και το πιο εύκολο εγχείρημα. Η παράσταση της ιαπωνικής χορωδίας και της διασκευής του πασίγνωστου έργου, είναι πραγματικά εκπληκτική.

Κατά τη γνώμη του αγαπημένου φίλου που μας το έστειλε, το συγκεκριμένο βίντεο με την εκτέλεση αυτή, αναδεικνύει τα ψυχικά αποθέματα που μπορεί να έχει ένας λαός με μακρά Ιστορία μετά από ένα «TSUNAMI», ενώ, δυστυχώς, δημιουργεί απαισιόδοξους συνειρμούς με τα γεγονότα που ζούμε στην Ελλάδα μας σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως του αν οι φίλοι μας είναι φανατικοί με την κλασική μουσική, θα θαυμάσουν αυτή την εκτέλεση και ίσως ζηλέψουν τη θέληση, την πειθαρχία και την υψηλή μουσική κατάρτιση των εκτελεστών που αναδεικνύει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του Έθνους που εκπροσωπούν να συνεχίσει τη μακραίωνη και λαμπρή Ιστορία του. Σίγουρα προσφέρεται προς τέρψη για τα ώτα και τους οφθαλμούς μας, ίσως και για λίγο προβληματισμό

Του Βασίλη Παπανικολόπουλου





ΠΗΓΗ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΑΣ.

> Ένας τύπος πάει στο βενζινάδικο
> και λέει στον βενζινά «βάλε 5 σταγόνες βενζίνη και 3 σταγόνες λάδι».
> Και ο βενζινάς: «Να σου κλάσω και λίγο μέσα στα λάστιχα»;

 Ποια είναι η διαφορά ενός εργαζόμενου από μία πίτσα;

> Η πίτσα μπορεί να θρέψει οικογένεια.

> -----------------------------------------------

>

> Τι κοινό έχουν η γαλοπούλα και οι Έλληνες;

> Τη βγάζουν δεν τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

>

--------

> Συνελήφθη 15χρονος έξω από σχολείο με μικροποσότητα βιβλίων.

>

> ----------------------------------------------------------

> Πάει ο υπάλληλος στον διευθυντή του.

> Υπάλληλος: Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να σας μιλήσω... ;

> Διευθυντής: Βεβαιότατα, έλα στο γραφείο μου.

> Υ. Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια.

> Δ. Ναι, το ξέρω.

> Υ. Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού, αλλά θα μπω κατ' ευθείαν στο

> θέμα....

> Ζητάω αύξηση του μισθού μου. Υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που με

> κυνηγάνε, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω σε σας.

> Δ. Αύξηση;;; Θα ήθελα να σου δώσω αύξηση, αλλά δεν είναι η κατάλληλη

> στιγμή.

> Υ. Καταλαβαίνω τη θέση σας, και γνωρίζω την υφιστάμενη ύφεση που έχει

> αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, αλλά πρέπει να λάβετε όμως υπόψιν

> σας την αφοσίωσή μου και τη σκληρή μου δουλειά επί δέκα χρόνια στην

> εταιρεία.

> Δ. Λαμβάνοντας υπόψιν μου αυτά που μου λες τελικά θα σου δώσω την

> αύξηση δεκαπέντε τοις εκατό και πέντε μέρες επί πλέον άδεια τον χρόνο.

> Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;

> Υ. Συμφωνώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και σας ευχαριστώ.

> Δ. Πριν φύγεις, όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι εταιρείες που

> τρέχουν από πίσω σου;
> Υ. Είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Τράπεζα για το δάνειό μου.

> Μπαίνει μια μέρα ένας Άνεργος μέσα σε ένα μαγαζί και ρωτάει τον

> ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά.

> - Βεβαίως και υπάρχει μια θέση. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έρχεσαι

> τρεις μέρες και να είσαι εδώ δύο.. ώρες.

> Ο μισθός σου θα είναι 2500 ευρώ τον μήνα, με εταιρικό αυτοκίνητο,

> κινητό και μία ξανθιά μοντέλο γραμματέα.

> -Πλάκα μου κάνεις?

> -Εσύ άρχισες!

>

> -----------------------------------------------------------------------------------------------

> - Πώς πέθανε ο τελευταίος Έλληνας συνταξιούχος;

> - Πάγωσε μαζί με τη σύνταξή του.

>

> ----------------------------------------------------------------------------------------------

> Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο

> Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του:

> - Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.

> Έρχεται η σειρά του Ελβετού, που συστήνει αντίστοιχα:

> - Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας...

> Κρυφογελάει ο Παπανδρέου. Του λέει ο Ελβετός:

> - Γιατί γελάτε;

> - Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας, ενώ δεν έχετε θάλασσα;

> - Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας

> και Οικονομίας, εγώ γέλασα;

>

> ------------------------------------------------------------

> Ο ανθρωπάκος κοιμάται εξαντλημένος από την καθημερινή δουλειά (ελέω

> Γιώργου και ΔΝΤ).

> Ξαφνικά τον ξυπνάει ένας θόρυβος. Ανάβει το φως και βλέπει έναν

> διαρρήκτη.

> -Τι κάνεις εσύ εδώ; ρωτάει.

> -Ψάχνω για λεφτά, απαντάει ο διαρρήκτης.

> -Περίμενε να ντυθώ, απαντάει ο ανθρωπάκος, για να ψάξουμε μαζί!

>

> ---------------------------------------------------------

> Συνομιλία μητέρας - γιου στην Ουγκάντα το 2011:

> -Αμπντούλ διάβασε τα μαθήματά σου!

> -Δε θέλω τώρα ρε μαμά, βαριέμαι...!

> -Αμπντούλ..! Μην είσαι αχάριστος...Τα παιδάκια στην Ελλάδα ούτε βιβλία

> δεν έχουν....!

>

> ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> Δεν πρόκειται για οικονομική κρίση, ούτε για επιλεκτική χρεοκοπία...

> ...πρόκειται για ανταλλαγή οργάνων.

> Εμείς χρωστάμε τα άντερά μας, και αυτοί θα πάρουν τα αρχίδια μας

>

> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο

> μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.

> Δεν κινείται τίποτα.

> Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το

> παράθυρο:

> - Τι συμβαίνει;

> - Τρομοκράτες απήγαγαν τον Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ

> για λύτρα, αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό.

> Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς

> ό,τι μπορεί να δώσει ο... καθένας.

> Ο οδηγός ρωτάει:

> - Τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός;

> - Γύρω στο ένα λίτρο.

> ΣΗΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ: αυτό ήταν το καλύτερο!! Θα έδινα όλη μου τη βενζίνη

> για αυτό το σκοπό !!!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Νεοελληνικα Μαθηματικά Γ' Δημοτικού:


Μαθηματικά Γ' Δημοτικού:

Έχεις μισθό 600 καθαρά και πληρώνεσαι 14 φορές το χρόνο.
Πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο;
600*14 = 8.400

Χάρη στην σκληρή μάχη των Ηγετών μας, το 14 παραμένει, αλλά το 600 γίνεται 450.

Άρα, τώρα πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο;
450*14 = 6.300

Πόσα λεφτά δηλαδή, έχασες σε έναν χρόνο;
8.400-6.300 = 2.100

Πόσους μισθούς έχασες δηλαδή;
2.100/600 = 3,5

Άρα σώθηκε ο 13ος και ο 14ος;

ΟΧΙ μόνο δεν σώθηκαν αλλά μαζί με αυτούς, χάθηκε και ο 12ος και ο μισός 11ος.


Συμπέρασμα: Ή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ ή δεν έχουν τελειώσει ΚΑΝ το Δημοτικό.

Μεγάλη Βρετανία: Σε κάθε δέκατο χαρτονόμισμα υπάρχουν ίχνη κοκαΐνης



Λονδίνο.

Σε κάθε δέκατο τραπεζογραμμάτιο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν ίχνη κοκαΐνης, γράφει η εφημερίδα “Guardian” επικαλούμενη δηλώσεις εμπειρογνωμόνων της βρετανικής αστυνομίας.

Η έρευνα διεξήχθη από την αστυνομία και έδειξε ότι το 11 τοις εκατό των χαρτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Αγγλία περιέχουν μικρούς κόκκους κοκαΐνης. Τα αποτελέσματα αυτά έδειξαν ότι η Βρετανία έχει το υψηλότερο επίπεδο χρήσης κοκαΐνης στην Ευρώπη.


Οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι από αυτούς των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, η οποία πραγματοποίησε έρευνα τον Αύγουστο του 2009, σχεδόν το 90% των χάρτινων δολαρίων τα οποία συναλλάσσονται στις ΗΠΑ έχουν ίχνη κοκαΐνης.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μην τα βάζετε με τα παιδιά...


  

 Ένα μικρό κορίτσι μιλούσε με το δάσκαλο της για τις φάλαινες.
Ο δάσκαλος είπε ότι είναι φύση αδύνατο μια φάλαινα να καταπιεί έναν άνθρωπο, γιατί αν και είναι ένα πολύ μεγάλο θηλαστικό, ο λαιμός του είναι πολύ μικρός.
Το μικρό κορίτσι επισήμανε ότι μια φάλαινα είχε καταπιεί τον Ιωνά.
Ενοχλημένος ο δάσκαλος επέμεινε ότι μια φάλαινα δεν μπορεί να καταπιεί έναν άνθρωπο.
Τότε το μικρό κορίτσι είπε, " Όταν θα παώ στον παράδεισο, θα ρωτήσω τον Ιωνά."
Και ο δάσκαλος τη ρώτησε " Και αν ο Ιωνάς έχει πάει σην κόλαση?"
Και η μικρή απάντησε " Τότε θα τον ρωτήσεις εσύ!"  


Μια μέρα μια πιτσιρίκα καθόταν και έβλεπε τη μητέρα της που έπλενε τα πιάτα στον νεροχύτη. Ξαφνικά παρατήρησε ότι η μητέρα της είχε αρκετές λευκές τρίχες, που έκαναν αντίθεση στο καστανά της μαλλιά.
Κοίταξε της μητέρα της και τη ρώτησε όλο απορία "Γιατί κάποια από τα μαλλιά σου είναι λευκά, Μαμά?"
Και η μητέρα της απάντησε "Λοιπόν, κάθε φορά που κάνεις κάτι λάθος και με στεναχωρείς και με κάνεις να κλαίω, μια τρίχα μου γίνεται λευκή."
Το μικρό κορίτσι σκέφτηκε λίγο αυτή την αποκάλυψη και είπε "Μαμά, γιατί όλα τα μαλλιά της γιαγιάς είναι άσπρα?"


Μια δασκάλα συζητούσε με πεντάχρονα και εξάχρονα παιδάκια τις Δέκα Εντολές.
Αφού τους εξήγησε την Εντολή " Τίμα τον Πατέρα σου και τη Μητέρα σου", τα ρώτησε "Αν υπάρχει κάποια εντολή που να μας μαθαίνει πως να συμπεριφερόμαστε στα αδέρφια μας?"
Χωρίς να χάσει λεπτό ένα αγοράκι (το μεγαλύτερο στην οικογένεια του) απάντησε "Ου φονεύσεις!"


Τα παιδιά είχαν όλα φωτογραφηθεί και η δασκάλα προσπαθούσε να τα πείσει να αγοράσουν από μια ομαδική φωτογραφία.
"Σκεφτήτε τι ωραία που θα είναι όταν μεγαλώσετε να βλέπετε αυτή τη φωτογραφία και να λέτε "Να η Ιωάννα, είναι δικηγόρος" ή "Να ο Μιχάλης, είναι γιατρός".
Μια φωνούλα ακούστηκε από το βάθος της τάξης " Να και η δασκάλα, έχει πεθάνει!"


Μια νηπιαγωγός παρατηρούσε τα παιδιά της τάξης της καθώς ζωγράφιζαν. Και περνούσε που και που από δίπλα τους για να δει τις ζωγραφιές τους.
Καθώς περνούσε από ένα κοριτσάκι που δούλευε σταθερά, το ρώτησε τι ζωγράφιζε.
Το κοριτσάκι απάντησε " Ζωγραφίζω το Θεό."
Η δασκάλα σταμάτησε και είπε " Μα κανένας δεν ξέρει πως μοιάζει ο Θεός."
Χωρίς να χάσει λεπτό από τη ζωγραφιά της, το κοριτσάκι απάντησε

" θα ξέρουν όλοι σε ένα λεπτό."
 

Τα παιδιά ήταν σε σειρά στην καφετέρια του σχολείου για το μεσημεριανό. Στην αρχή του τραπεζιού ήταν μια μεγάλη στοίβα με μήλα. Μια δασκάλα έκανε ένα σημείωμα και το άφησε δίπλα στα μήλα.
"Πάρτε μόνο ΈΝΑ. Ο Θεός κοιτάει."
Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού υπήρχε μια μεγάλη πιατέλα με μπισκότα σοκολάτας.
Και ένα παιδί έγραψε ένα σημείωμα, "Πάρτε όσα θέλετε, ο Θεός προσέχει τα μήλα!"
      

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ
Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...


Γιάννης Μακρυγιάννης

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να...
πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά.

Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.

Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!

Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το κόκκινο μου πουκάμισο.

-Την παλιά εποχή όταν τα πειρατικά καράβια λύμαιναν την θάλασσα o καπετάνιος και το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου βρίσκονταν σε κίνδυνο από ένα πειρατικό καράβι. Καθώς άρχιζε η μάχη ο καπετάνιος φώναξε στο πλήρωμα του:
- Φέρτε μου το κόκκινο μου πουκάμισο". 
Φέρτε μου το κόκκινο μου πουκάμισο!
Έτσι κι έγινε και αφού το φόρεσε οδήγησε τους άντρες του στην μάχη από την οποία βγήκαν νικήτές. Την επόμενη ημέρα τους πλησίασαν 2 πειρατικά πλοία και λίγο πρίν αρχίσει πάλι η μάχη ο καπετάνιος φώναξε:
- Φέρτε μου το κόκκινο μου πουκάμισο".
Μόλις το φόρεσε μπήκε στην μάχη και τελικά νίκησαν με μεγάλες απώλειες όμως. 'Όταν έπεσε η νύχτα το πλήρωμα ρώτησε τον καπετάνιο γιατί πρίν από κάθε μάχη ζητάει να του φέρουν το κόκκινο πουκάμισο του. Ο καπετάνιος τότε τους είπε ότι το φοράει έτσι ώστε αν πληγωθεί στην μάχη να μην φένεται το αίμα του και έτσι να μην πέσει το ηθικό του πληρώματος. Οι άντρες έμειναν σιωπηλοί και θαύμασαν τον καπετάνιο τους για την γενναιότητα του. Την αυγή 10 πειρατικά πλοία έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση περικυκλώνωντας το εμπορικό πλοίο απο κάθε μεριά. Το πλήρωμα έμεινε σιωπηλό και κοίταξε τον καπετάνιο του για την συνηθισμένη διαταγή του.
Αυτός πιο ήρεμος από ποτέ φώναξε :
- Φέρτε μου το καφέ μου παντελόνι!..

Νέμεσις | 7 Κωστής Παλαμάς : "Η πολιτεία και η μοναξιά" - 1912

Η πολιτεία και η μοναξιά
Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη·
κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι,
στη λάσπη. Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι.

Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.


Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι·
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!"

Περί γάμου…

  • Όταν κάποιος σου κλέßει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει. Sacha Guitry
  • Μετά το γάµο, άνδρας και γυναίκα γίνονται δύο πλευρές ενός νοµίσµατος, δεν µπορούν να συναντηθούν, αν και ßρίσκονται πάντα µαζί. Hemant Joshi
  • Παντρέψου οπωσδήποτε. Αν πάρεις καλή γυναίκα θα είσαι ευτυχισµένος, αλλιώς θα γίνεις φιλόσοφος. Socrates
  • Οι γυναίκες µας εµπνέουν µεγάλα πράγµατα και µας έµποδίζουν να τα αποκτήσουµε.Dumas
  • Το µεγάλο ερώτηµα,…που δεν µπόρεσα να απαντήσω….είναι, «Τι θέλει µια γυναίκα;» Sigmund Freud
  • Είπα µερικές λέξεις στη γυναίκα µου και µου απάντησε µε µερικές παραγράφους. Anonymous
  • «Κάποιοι ρωτούν για το µυστικό του µακροχρόνιου γάµου µου. Διαθέτουµε χρόνο να πηγαίνουµε δυο φορές την εßδοµάδα σ’ ένα εστιατόριο. Λίγο φως των κεριών, δείπνο, χαµηλή µουσική και χορό. Εκείνη πηγαίνει τις Τρίτες, εγώ τις Παρασκευές. Henny Youngman
  • ΠΗΓΗ